Region får nej til nyt døgnapotek

Der kommer ikke noget døgnapotek her i landsdelen. Det fortæller DR Midt og Vest.

Der bliver fortsat langt til et apotek efter klokken 21. Lægemiddelstyrelsen har nemlig sagt nej til Region Midtjyllands ønske om et såkaldt A-apotek i Herning. Lige nu er døgnapotekerne placeret i Aarhus og Randers. Det fortæller DR Midt og Vest. 

- Det er jeg ærgerlig over og også uforstående, siger Anders Kühnau fra Socialdemokraterne, der er formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland til DR Midt og Vest. 

Anders Kühnau fortæller, at det er en forringelse af servicen, men at regionen opretter en ordning, hvor borgerne kan få bragt akut-medicin til døren. 

- Det havde selvfølgelig været en lidt bedre service, hvis vi også havde haft et apotek med længe åbent i Herning, siger Anders Kühnau. 

I patientforeningen mener Nicolaj Bang, at A-apotekernes placering i Aarhus og Randers er et udtryk for centralisering. 

- Det betyder, at det bliver sværere og sværere at bo andre steder i regionen generelt og så få en ordentlig sundhedsservice, og det kommer til at give et fuldstændig skævt land, siger Nicolaj Bang. 

I følge lægemiddelstyrelsen er de to A-apoteker i Region Midtjylland placeret efter blandt andet befolkningstæthed og apotekernes egne ønsker.