Region erkender fejl i selvmordssag

Region Nordjylland beklager, at en familie fra Aalestrup sidste år gik tomhændet hjem fra sygehuset efter datterens selvmordsforsøg. Regionsrådsformanden vil ikke se sådan en sag gentaget.

150504Selvmord.jpg

Det er tid til eftertanke i Region Nordjylland. For det er uacceptabelt, at familien Kragelund fra Aalestrup blev sendt tomhændet hjem fra sygehuset efter datterens selvmordsforsøg i november sidste år.

- Vi må ikke igen se, at en familie bliver sendt hjem efter et selvmordsforsøg uden at have en helt klar og fast aftale, lyder det fra Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Fik hjælp efter 14 dage

På sygehuset fik familien at vide, at de bare skulle tage hjem, og så ville Vesthimmerlands Kommune kontakte dem. Det skete bare ikke.

- Vi blev lovet, da vi snakkede med psykologen på sygehuset, at vi havde kontakt med kommunen inden for et par dage. Men der gik cirka 14 dage, men det er, fordi vi selv kontakter en ungeteam-medarbejder, som kontakter psykolog og læge, så vi får en henvisning til psykiatrien, forklarer moderen, Mette Kragelund.

2:32
 

Følger op inden for 24 timer

Den med de 14 dage køber kommunen ikke. For det står klokkeklart i reglerne, at der bliver taget affære senest et døgn efter et selvmordsforsøg.

- Vi har et godt system, og jeg føler mig overbevist om, at der bliver fulgt op inden for 24 timer. Så jeg har svært ved at tro, at det er korrekt (med de 14 dage, red.), siger Doris Lauritzen (S), der er næstformand i Socialudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

43 millioner til selvmordsforebyggelse

Regeringen har sammen med Enhedslisten for nyligt besluttet at afsætte 43 millioner til at forbedre den selvmordsforebyggende behandling. Pengene går blandt andet til kommunale initiativer og rådgivningstilbuddet, Livslinien, som fremover også har åbent om natten.

14:08