Regeringsindgreb eller ej? S-formænd i landsdelen er uenige

Socialdemokratiske kredsformænd i Ringkøbing-Skjern og Viborg er ikke enige om, hvorvidt partiet skal støtte op om et regeringsindgreb ved lockout.

Socialdemokratiet
Foto: Sean Kelly Christensen

Hvis de nuværende uoverensstemmelser mellem Staten og de offentligt ansatte ender i en lockout, formoder flere, at regeringen griber ind. Men socialdemokratiske lokalformænd er ikke enige om, hvorvidt partiet bør støtte op om et indgreb, skriver magisterbladet.dk, som har lavet en rundringning blandt partiets kredsformænd.

For eksempel mener Per Kamp Stefansen, der er kredsformand i Ringkøbing-Skjern ikke, at partiet bør blåstemple et regeringsindgreb.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der er i tvivl om, at regeringen kommer til at gribe ind, hvis det kommer så vidt. Men jeg synes, det er helt forkert og på alle måder en unfair måde at bruge sin magt på. Derfor er jeg stærkt imod et regeringsindgreb, fortæller han.

- Der ligger nogle undertoner i, at hvis lønmodtagerne ikke makker ret, vil regeringen gribe ind, og det er i mine øjne en trussel mod den danske model.

Viborg-formand: Det handler om at tage ansvar

Mens kredsformanden i Ringkøbing-Skjern er imod et regeringsindgreb, bakker formanden i Viborg Vestkredsen, Hans Jørgen Nørgaard, op.

- Min sympati er på lønmodtagernes side, men som et ansvarligt parti bliver vi også nødt til at få samfundet til at hænge sammen. For de andre partier er det fuldstændig gratis at udtale deres støtte. Men Socialdemokratiet kan komme til at sidde i regering på et tidspunkt igen, og derfor må vi også tage et ansvar, fastslår Hans Jørgen Nørgaard.

I alt har Socialdemokratiet 92 kredsformænd.