Regeringen vil give erhvervsskolerne et løft

Erhvervsskolerne er et hængeparti for regeringen, og de vil nu sætte ekstra fokus på det forsømte uddannelsesområde, siger Venstres Kristian Jensen i det politiske magasin ”Krydsfelt.”

01:51

Hør, hvad regeringen vil gøre for erhvervsskolerne til efteråret.

Regeringen vil bruge efteråret på at koncentrere sig om erhvervsuddannelserne. Hvis de ikke får lidt ekstra opmærksomhed, kommer der nemlig til at mangle arbejdskraft flere steder i landet, forudser partiets næstformand, Kristian Jensen.

- Hvis vi ikke får gjort det attraktivt og interessant nok for de unge at vælge en erhvervsuddannelse, så kommer vi til at mangle dem.

Kristian Jensen

- Hvis vi ikke får gjort det attraktivt og interessant nok for de unge at vælge en erhvervsuddannelse, så kommer vi til at mangle dem. Vi kommer til at mangle dem i vores virksomheder, i produktions-Danmark, i vores håndværksvirksomheder og i vores servicebranche, siger Kristian Jensen, der er Finansminister og næstformand i Venstre. 

28:19

Her kan du se hele programmet "Krydsfelt", hvor finansminister Kristian Jensen (Venstre) og MF Mogens Jensen (Soc.dem.) er i studiet.

Luk video

Rigtig mange unge vælger en uddannelse på det traditionelle gymnasium eller på et handelsgymnasium, fordi erhvervsuddannelserne slet ikke er med i deres overvejelser. Og det er en skam, mener Kristian Jensen.

- Vi skal vise de unge, og ikke mindst deres forældre, at det faktisk er en attraktiv uddannelse – at det er en uddannelse, som vi gerne vil have at flere og flere vælger at prioritere – og derfor skal vi også prioritere det fra folketingets side, siger Kristian Jensen.

Vi skal vise de unge, og ikke mindst deres forældre, at det faktisk er en attraktiv uddannelse.

Kristian Jensen

Regeringen har allerede kastet penge efter erhvervsuddannelserne, men de skal have endnu flere midler, så de kommer på niveau med gymnasierne og handelsskolerne.

- Det, vi kan se i øjeblikket, er, at der er kommet et lille bitte løft i tilstrømningen af dem, som gerne vil ind på en erhvervsuddannelse, men det er slet ikke nok. Og en af udfordringerne er, at vores gymnasier og handelsskoler har haft rigtig gode rammer og rigtig gode vilkår - blandt andet fordi der er rigtig mange elever, der er kommet dertil, siger Kristian Jensen.

Det nye folketingsår går i gang efter sommerferien. 

Læs også Analytiker: - Kristian Jensen vinder, hvis Venstre taber næste valg