Regeringen udskyder brændeafgift

Skatteministeren har nu udskudt lovforslaget om forsyningssikkerhedsafgiften. Det overrasker ikke Ramme Træpiller og Vinderup Varmeværk.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) udskyder lovforslaget om brændeafgift. Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har trukket støtten til lovforslaget og i hele landet har debatten om brændeafgiften knitret, især Midt- og Vestjylland.

Siden starten af september har regeringen modtaget 47 kritiske høringssvar om forslaget, og regeringen vil nu afsætte mere tid til at se på udformningen af brændeafgiften, skriver Altinget.dk. Udskydelsen kommer ikke bag på Jens Kristian Møller ejer af Ramme Træpiller.

- Det er jeg egentlig ikke overrasket over. Jeg synes, det er fornuftigt, for det nuværende lovforslag er alt for kompliceret, siger Jens Kristian Møller til TV MIDTVEST.

Selvom det ikke overrasker Jens Kristian Møller, er han sikker på, at afgiften bliver en realitet på et tidspunkt. Samme overbevisning har Peter Mølnitz, formand for Vinderup Varmeværk.

- Jeg tror ikke, vi slipper for en afgift. Regeringen skal jo have penge i kassen på en eller anden måde, siger Peter Mølnitz.

Lovforslaget om forsyningssikkerhedsafgiften vil især ramme hårdt i det midt- og vestjyske. 33 af landets 77 varmeværker ligger nemlig her i landsdelen. Jens Kristian Møller håber derfor, at lovforslaget vil blive lavet om. Han mener, der er andre måder at få bugt med brændeafgiften.

- Jeg synes, en skorstensafgift ville være en langt bedre løsning, siger ejeren af Ramme Træpiller.

Skatteminister Holger K. Nielsen oplyser, at der ikke vil blive fremsat et lovforslag i år, men han understreger, at Energiaftalen ligger fast.