Regeringen lover ny motorvej

Motorvejen mellem Holstebro og Herning nævnes i den nye finanslov. Men det er stadig usikkert, hvornår pengene bevilges.

031111_Motorvej.jpg

Nu skulle den være god nok: Der kommer en motorvej mellem Holstebro og Herning.

Det nyvalgte socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind oplyser til TV/MIDT-VEST, at regeringen i den nye finanslov forpligter sig til at anlægge en motorvej.

- Den tidligere regering lovede en motorvej uden at sætte en krone af til projektet. I den nye regering har vi nu taget ansvaret på os og siger helt klart, at vi vil finde penge til en motorvej til Holstebro - en motorvej der vil være til stor gavn for Holstebro og Vestjylland, siger Annette Lind.

Selv om regeringen dermed lover, at den længe ventede motorvej bliver til noget, er det stadig usikkert, hvornår byggeriet kan gå igang. Regeringen vil finde pengene i en ny 2020-plan, og hvornår den præsenteres er endnu uvist.

- Nu går arbejdet med at skrue financieringen igang, og der må vi så have lidt tålmodighed, siger Annette Lind.

- Slået fast med syvtommersøm

Der har til det sidste været tvivl om motorvejens skæbne - efter valget sagde socialdemokraternes gruppeformand Mogens Jensen, at han ikke kunne garantere, at pengene kunne findes. Derfor er han nu også godt tilfreds med aftalen.

- Jeg glæder mig over, at det nu bliver slået fast med syvtommertøm, at løftet til Vestjylland bliver indfriet, sådan som Socialdemokraterne og jeg har arbejdet for hele tiden, siger Mogens Jensen.

Finansminister Bjarne Corydon havde ikke tid til et længere interview efter pressemødet - men her er hvad han sagde om motorvejen:

0:22