Regeringen dropper tillægsaftale til landsbrugspakken

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen afviser endegyldigt, at der kommer en tillægsaftale til landbrugspakken

De Konservatives krav om, at der kommer en tillægsaftale til den omstridte landbrugspakke, der skulle mindske effekten på miljøet, bliver ikke til noget.

Det siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til Jyllands-Posten.

- Helt overordnet skal De Konservative ikke gøre sig nogen forhåbning om en tillægspakke, skriver ministeren til Jyllands-Posten.

Stemte for landbrugspakken

De Konservative stemte i sidste uge for landsbrugspakken på trods af, at den ville have negative effekter for miljøet.

Det gjorde de med en forventning om, at der i stedet ville komme en tillægsaftale til pakken, der ville opveje nogle af de skadelige miljøeffekter.

Men efter at De Konservative trak tæppet væk under den tidligere minister på området, Eva Kjer Hansen, har Venstre mistet lysten til at forhandle en tillægsaftale på plads med sin blå partifælle.

Må tage ønsker med i naturpakke

I stedet for en tillægspakke henviser Esben Lunde Larsen til, at De Konservative kan komme med ønsker til de kommende forhandlinger om en såkaldt naturpakke, der vil komme til foråret.

Fra De Konservative lyder det, at det er afgørende med tiltag, der reducerer kvælstofbelastningen af miljøet.

- Det afgørende er stadig, at vi får nogle kvælstofreducerende tiltag. Vores prioritet har været en egentlig tillægspakke. Men vi hører, hvad ministeren siger, og det afgørende er ikke, hvad pakken hedder, siger De Konservatives miljøordfører Mette Abildgaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.