Regeringen dropper skovdrift fire steder i landsdelen

Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggør i dag en plan for det, de selv kalder en historisk stor udlægning af urørt skov.

Fire af landsdelens skove skal fremover gro på naturlig vis uden dyrkning og pleje.
Fire af landsdelens skove skal fremover gro på naturlig vis uden dyrkning og pleje.
Foto: Kim Haugaard / Scanpix

Flere skovarealer skal fremover stå urørt. Det mener Regeringen og Dansk Folkeparti, der i dag præsenterer en ny plan for, hvor bl.a. produktionen af træ fremover vil fylde væsentligt mindre. 

- Regeringen har lovet, at en femtedel af statsskovene skal være biodiversitetsskov - det leverer vi på i dag. Udpegningerne hviler på et solidt, fagligt grundlag fra en række af Danmarks førende forskere. Jeg vil gerne takke for, at de har stillet deres viden til rådighed og leveret et godt udgangspunkt for vores politiske arbejde, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse. 

Over 13.300 hektar skov i hele landet vil nu blive forvandlet til enten urørt skov eller en såkaldt anden biodiversitetsskov. 
 

0:55
Skovrider Søren Hald ved Naturstyrelsen Søhøjlandet glæder sig over, at mere skov nu får lov til at stå urørt hen. 

På landsplan er 45 skove indbefattet af planen. I Midt- og Vestjylland vil der komme mere urørt skov fire steder: ved Mønsted Kalkgruber, Rydhave Skov, Hald og Silkeborg.

Løvskovene vil blive lagt urørt over en periode på 10 år, mens det for nåletræsplantagerne vil ske over 50 år. I disse perioder vil udvalgte træer dog stadig blive fældet.

Målet er blandt andet at give flere og vildere naturoplevelser til danskerne, fremgår det af pressemeddelelsen.

Regeringen og Dansk Folkepartis plan vil blive sendt i høring den 2. februar. Derefter vil høringen vare otte uger.