Reform giver travlhed hos uddannelsesvejledere

Ungdommens Uddannelsesvejledere har mere travlt end normalt. De nye adgangskrav om 02 i dansk og matematik til landets erhvervsskoler sorterer nemlig flere personer fra. Vejlederne står nu med en stor opgave forude.

karakter.jpg

De nye karakterkrav om mindst 02 i dansk og matematik på landets erhvervsskoler betyder, at flere må se drømmen om en erhvervsskoleuddannelse på standby. Det giver Ungdommens Uddannelsesvejledere ekstra meget at se til.

- Vi får flere unge i den her tid, som vi skal sørge for finder på et alternativ i forhold til det, de regnede med, de skulle, siger koordinationsleder for Ungdommens Uddannelsesvejledere, Hanne Paustian Tind.

Deres opgave er at hjælpe dem videre, der ikke kom ind på en erhvervsskole, så de får de nødvendige kompetencer for at bestå prøven næste gang. De har i mellem 20 og 30 unge mennesker, de skal hjælpe til noget andet.

Erhvervsskolereformens nye karakterkrav har gjort, at flere unge derfor må søge mod produktionsskolerne. Og der er behovet for dansk- og matematikundervisning steget.

- Den her udfordring har vi selvfølgelig taget til os og har netop forsøgt at sikre, at de unge, der går på produktionsskolen, får en større grad af dansk og matematik på fagligt niveau, siger Viceforstander på Produktionsskolen Nordvestjylland, Bjørn Kirkegaard.

Der bliver mulighed for optagelsesprøve og -samtale, hvis man ikke opfylder adgangskravene og direkte adgang, hvis den unge har en praktikaftale eller en anden ungdomsuddannelse.