Redningsmand fik dusør

18-årige Morten Juul Bondesen fik i dag overrakt en dusør af politiet i Herning for sin indsats under brand.

I dag blev tømrerlærlingen Morten Juul Bondesen hyldet af politiet i Herning. Den 11. april udviste han nemlig et særligt mod, da han reddede døve beboere ud af et brændende hus på Gl. Kongevej.

Det skete, da han var på vej på arbejde på sin cykel. Han så, der kom røg op fra taget på ejendommen, og selvom brandvæsenet var tilkaldt, sparkede han døren ind og fik efterfølgende reddet flere beboere ud.

- Der var røg i opgangen. Jeg begyndte at banke på alle døre for at vække folk og få dem ud. Nogle steder skete der ikke noget, så der sparkede jeg dørene op og fik dem ud. Men i lejligheden øverst til venstre kunne jeg ikke sparke døren op. Jeg fik fat i noget værktøj hos naboen og fik brækket døren op. Jeg kunne jeg ikke se særlig langt ind i lejligheden, fordi den var fyldt med røg og flammer. Jeg forsøgte at komme ind, men der var for meget røg til, at man kunne holde det ud, forklarede Morten Juul Bondesen umiddelbart efter episoden til TV/MIDT-VEST.

Den 18-årige fik i dag 1000 kroner og chokolade som tak for sin indsats. Hør selv den meget beskedne reaktion på hyldesten herunder - samt politiets begrundelse:

00:17 Luk video

00:25 Luk video