Redningsaktion ved Søndervig afblæst: Ingen person fundet

En livredder spottede en nødstedt badegæst og slog alarm. Men redningsaktionen blev afblæst, da det ikke lykkedes at finde en badegæst i problemer.

Inden nødstedt badegæst blev fundet på stranden ved Sønervig. Redningsaktionen er nu derfor afblæst. Foto: Privat

En redningshelikopter var i luften og en redningsbåd i vandet. 

Læs også Redningsaktion i gang ved Søndervig

Men det lykkedes ikke at finde en nødstedt badegæst, og derfor afblæser Midt- og Vestjyllands Politi nu eftersøgningen ved Søndervig.

- Vi har afblæst redningsaktionen, og det har vi gjort, fordi det ikke er lykkedes os at finde en nødstedt mand i havet.

Sådan forklarer Ole Vanghøj, der er indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands, til TV MIDTVEST’s reporter på stranden. 

Politi og redningsmandskab var talstærkt til stede i Søndervig by. Foto: Kristian Brønsbæk

 

Ingen pårørende har meldt sig

Alarmopkaldet kom kort før kl. 17 fra en livredder på stedet, der havde set en mandlig badegæst drive til havs. Men det er hverken lykkedes at finde en nødstedt badegæst eller nogen, der skulle savne ham.

- Vi har været rundt på stranden for at spørge folk, om de savner en mandlig badegæst. Men ingen lader til at savne nogen, forklarer vagtchefen.

Selvom redningsaktionen nu er afblæst, har han alligevel stor ros til overs for livredderne.

- De skal bestemt have ros for at reagere så hurtigt. De så en mandlig badegæst ude på den anden side af anden revle, som havde hænderne i vejret. Det opfattede livredderne som et råb om hjælp, og det er godt, at de slog alarm, lyder det fra Ole Vanghøj.

Redningsaktionen var i gang i knap halvanden time, inden den igen blev afblæst.

En bil med en redningsbåd på anhængertrækket kørte fast i sandet. Men badegæsterne hjalp beredvilligt til for at få skubbet bilen fri. Foto: Privat