Reddet af vandcykel

Med en hurtig indsats på vandcykel lykkedes det to kammerater at redde 25-årig kajakroer, der var kæntret i Tjele Langsø.

ambu_tomo.jpg

Lidt over klokken 13 fredag eftermiddag kæntrede den 25-årige kajakroer, da han var ude og ro på Tjele Langsø.

Heldigvis var der to kammerater i en vandcykel, som opdagede det og sejlede ham i møde og samlede ham op. Fra bredden af søen fulgte to andre kammerater redningsaktionen.

- I det de ligger halvvejs ude på søen, så kan vi ikke rigtigt gøre noget og ringer så 112 og får politi og ambulancer og sådan noget her ud. Og han kommer så i land og fryser helt vildt, fortæller Matti Nørregaard fra København

- Det var ikke specielt sjovt. Vi ser bare de vifter med pagajerne og så må vi bare tage en hurtig beslutning og ringe 112. Og så kommer de med redningsbåde og indsatsleder, siger Henrik Eriksen, København

Helikopter afblæst

Den 25-årige mand, der kommer fra Fredensborg, var afkølet og blev kørt fra søbredden med ambulance. Samtidig blev redningshelikopteren afblæst.

I følge Midt- og Vestjyllands Politi har den 25-årige det efter omstændighederne godt.

Kajak også kæntret i Skive Fjord

Ved middagstid var en anden kajakroer også i havsnød i Skive Fjord. Kajakroeren kæntrede og der blev ringet efter hjælp. Men roeren nåede at redde sig selv i land, inden hjælpen kom frem.