Reddede sin mand fra at dø

Sonja Steensgaard Svendsen er en af hverdagens helte. Sidste år reddede hun sin mand fra at forbløde, da han blev stanget af en ko. Og den førstehjælp hun ydede var så god, at hun nu er nomineret til Årets førstehjælper.

170313_lIVREDDER.jpg

Sonja Steensgaard Svendsen fra Videbæk, har svært ved at se sig selv som en helt. Men hun ved godt, at hun har gjort en forskel for sin mand. For et år siden ydede hun førstehjælp til sin mand, da han blev stanget af en ko.

- Jeg er glad for jeg var der den dag. Hvis ikke jeg havde været der, så havde jeg heller ikke haft min mand John, siger Sonja Steensgaard Svendsen.

 Ved ulykken blev John Svendsens hovedpulsåre i benet revet over, og han var tæt på at forbløde. Det var kun en hurtig indsats af hans kone, der reddede ham. Jeg får mast et håndklæde ned i såret, så det stopper blødningen. Der kommer meget blod. Det var lidt uhyggeligt, siger Sonja Steensgaard Svendsen.

Havde førstehjælpskursus

John Svendsen slap fra ulykken med livet i behold. Og han er glad for at hans kone havde lært førstehjælp på sit arbejde.

- Det har reddet mit liv og evigt taknemmelig for.

Sonja Steensgaard Svendsen er nu nomineret til prisen som årets førstehjælper. Hvis hun vinder prisen, følger der en check på 10.000 kroner med. Prisen uddeles af Røde Kors.