Receptionistelever konkurrerer i krævende kunder

Receptionisteleverne konkurrerer både på et rigtigt hotel og i rollespil foran et publikum.

Sabrina Holst Nielsen fra Hotel- og Restaurantskolen i København (til venstre) er i gang med konkurrencen om at blive Danmarks bedste receptionistelev.
Sabrina Holst Nielsen fra Hotel- og Restaurantskolen i København (til venstre) er i gang med konkurrencen om at blive Danmarks bedste receptionistelev.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Der er lang mad til morgenmadsbuffeten, og en af gæsterne har ventet i lang tid og er ret utilfreds, for hun skal nå morgenmaden inden et møde. Hvordan gør man sådan en gæst tilfreds? Det er en af de situationer, receptionisteleverne kan komme ud for til DM i Skills.

- Det gælder om at være smilende, imødekommende og serviceminded, for det er den vigtigste del af vores arbejde. Det er det, vi bliver vurderet på, siger Sara Lychau Krog, receptionistelev på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Konkurrencen for de kommende receptionister består af en blanding af rollespil foran et publikum i MCH Messecenter Herning og arbejde på et rigtigt hotel i Herning.

- Det er vigitgt lige som med kokke og tjenere, at man smager på maden og dufter til vinen. Man skal kende det produkt, man sælger, så kvalitetssikring er en stor del af deres arbejde.

- De skal op på værelserne og se om de rmangler batterier i fjernbetjeningerne, virker lyset som det skal og er der de håndklæder, der skal være. De skal se på værelserne, som gæsterne vil se det. De skal ud og finde fem fejl, siger Maria Treschow Tvede Schleimann, overdommer, College360 i Silkeborg.

En anden opgave kan være, at tjekke folk ind og ud og i høj grad skabe et såkaldt sandhedsøjeblik sammen med gæsten.

- Vi producerer, og gæsten forbruger på samme tid. Vi har ikke mulighed for at sende bøffen retur eller servere en ny vin. Sandhedsøjeblikket er det mest væsentlige. Det skal eleven være opmærksom på at skabe sammen med gæsten. Man skal vise gæsten, at man er til stede, siger Maria Treschow Tvede Schleimann.

59:54
Se hele udsendelsen fra fredagens omgang DM i Skills her. 
28:00
Her udsendelsen om DM i Skills, torsdag.