Rationel Vinduer fyrer 70

Rationel Vinduer flytter produktionen i Sdr. Felding til Polen, men beholder hovedkontoret og salgsafdelingen i Herning.

I går blev 73 medarbejdere på B&O i Struer fyret, i dag rammer endnu en fyringsrunde landsdelen.

Rationel Vinduer, der har hovedkontor i Herning, har valgt at flytte virksomhedens produktion i Sdr. Felding til Polen. Det betyder et farvel til 70 medarbejdere i produktionen. En gruppe medarbejdere, der ikke er beskæftiget i produktionen, skal flytte til virksomhedens øvrige lokaliteter. Det skriver Rationel Vinduer i en pressemeddelelse i dag.

Bedre konkurrenceevne i Polen

Rationel Vinduer har  løbende over de seneste fire år via moderselskabet DOVISTA A/S, arbejdet med at flytte produktionen til Polen. Udflytningen begrundes med at virksomheden får bedre konkurrenceevne og større økonomisk råderum til at produktudvikle.

I 2008 lukkede Rationel Vinduer i Struer, hvor 110 medarbejdere mistede jobbet.

En svær beslutning

- Det er naturligvis en meget stor og svær beslutning, vi påtænker. Det vil berøre mange dygtige medarbejdere og betyde nedlukning af en fabrik, der i næsten 60 år har betydet meget for lokalsamfundet, skriver produktionsdirektør Stig Romlund blandt andet i pressemeddelelsen.

- Nu indleder vi forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter, og selvom forhandlingerne skal følge alle regler, så håber og tror jeg på at vi kan få en hurtig afklaring, så vi kan melde præcist ud, så snart som muligt, understreger han.

Både direktøren for Rationel Vinduer og virksomhedens tillidsmand sidder i møde i Sdr. Felding frem til i eftermiddag og det har derfor ikke været muligt at få en personlig kommentar om lukningen.

Læs pressemeddelelsen fra Rationel her:

 

Rationel Vinduer flytter nu deres produktion til Polen. Det kommer til at koste jobbet for 70 mdearbejdere.