Rapport: Derfor blev havnedirektør fyret

TV MIDTVEST har fået aktindsigt i en revisionsrapport om Hanstholm Havn, som kaster lys over, hvorfor havnedirektør Birgitte Juhl blev fyret.

Revisionsrapporten om Hanstholm Havn, som TV MIDTVEST har fået aktinsigt i, besvarer, hvorfor den tidligere havnedirektør Birgitte Juhl i tirsdags fik en fyreseddel af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune.

Rapporten viser, at havnen har betalt den tidligere bestyrelsesformand Poul Arne Jensen og hans firma PAJ Consult 244.000 kroner for konsulentbistand. Det er sket på trods af, at han i forvejen fik en løn på 149.000 kroner for at være bestyrelsesformand for havnen. Revisorerne konkluderer, at han dermed kan have fået dobbeltløn.

Samtidig har Poul Arne Jensen godkendt store bonusser til Birgitte Juhl. Bonusser på over 300.000 kroner om året. Dermed nåede hun op på en samlet løn på næsten to millioner kroner om året før skat.

I begge tilfælde er udbetalingerne ikke forelagt bestyrelsen, og kun Poul Arne Jensen og Birgitte Juhl kendte til aftalerne. Havnen er ejet af kommunen og dermed også skatteyderne.

- Det er klart, at det er en ærgerlig sag og en ærgerlig rapport, og nogle forhold som vi kommer til at tage konsekvensen af. Det gør de i havnens bestyrelse, og det kommer vi også til i kommunalbestyrelsen, siger borgmester Lene Kjeldgaard (V) til TV MIDTVEST. 

Markant skikkelse

Den tidligere bestyrelsesformand for havnen, Poul Arne Jensen, er en mand, der har en stribe bestyrelsesposter og også en direktørstilling på sit cv. I 12 år sad han som direktør for Dantherm i Skive. Han har også været direktør for Innovation MidtVest i tre år, og samtidig har han været bestyrelsesformand for Mercantec i Viborg, Viborg FF, Viborgegnens Erhvervsråd, Dansk Industri Skive-Viborg og EM Glasfiber. På nuværende tidspunkt sidder han som formand for flere mindre virksomheder.

Poul Arne Jensen blev formand for Hanstholm Havns bestyrelse i 2001. Han gik selv som formand i november 2013, men fungerede som formand frem til årsskiftet.