Rapper frikendt for dødstrusler

26-årige Ken René Larsen blev i dag frikendt for dødstrusler.

01122011RAPPER2.jpg

 

Den 26-årige rapper, Ken René Larsen, blev i dag frikendt for dødstrusler mod en politibetjent. Det afgjorde retten i Holstebro. Anklagen kom på baggrund af hans sang på Youtube "Free King-G", som han i foråret skrev til en kammerat, som han mener, var blevet uretmæssigt varetægtfængslet.

Navn på politimand

Det er linjen "Mand for mand, vi starter med (politimandens fornavn), putter falken i kalken eller ovnen, der brænder," som gav den 26-årige rapper fra Holstebro problemer. Ken René Larsen indrømmer, at han i sangen henviste til den bestemte politimand, men afviser, at sangen er ment som en dødstrussel.

- Sangen er grov, men jeg synes, at jeg skulle frifindes. Der har ikke været intentioner om dødstrusler på noget tidspunkt, siger en glad og lettet Ken René Larsen efter rettens afgørelse.

På kanten

Anklageren gik efter en ubetinget straf til den 26-årige rapper, men Ken René Larsen fik lov at gå fra retten som en fri mand. I kendelsen lagde dommeren vægt på, at sangen skal ses som en helhed, og at der derfor ikke er tale om dødstrusler. Dog nævnte dommeren, at sangen bevægede sig lige på kanten.

Afspillet 200 gange

Sangen "Free King-G" er blevet afspillet over 200 gange på Youtube, men den 26-årige fjernede den selv, efter han første gang blev afhørt i sagen. Sagen med dødstrusler i en sang, er den første af sin slags i Danmark.  

 Hør den 26-årige rapper fortælle om sagen:

0:57