Randzonelov: Kovending fra de borgerlige

Venstre og Konservative er nu parate til at afskaffe de forhadte randzoner - en lov som ellers blev indført af VK-regeringen før seneste valg.

Randzone061112.jpg

Under den tidligere VK-regering blev loven om randzoner indført. En lov, der siger, at der langs 25.000 kilometer vandkøb skal være en 10 meter bred, udyrkede randzone. Men lige siden loven blev indført har den været meget udskældt. Og nu er politikerne også blevet klogere:

- Det har vist sig, at effekten af de gennerelle 10 meter brede randzoner er særdeles usikre. Nogle steder gavner zonerne slet ikke miljøet, siger den konservative miljøordfører Benedikte Kiær til epn.dk.

Den udmelding vækker glæde hos landmændene her i landsdelen:

- Jeg er glad for, at de har erkendt, at de har begået en stor brøler og at der skal laves om på det, men det er lidt sent, mener Søren Christensen, der er formand for Vestjysk Landboforening.

Benedikte Kiær er også parat til at droppe reglerne om efterafgrøder, og her er den nuværende fødevareminister Mette Gjerskov også klar til at lave ændringer, men ifølge epn.dk vil ministeren ikke afskaffe randzonerne.