Radikal skal føre valgkamp for Folkebevægelsen mod EU

Tidligere byrådspolitiker i Skive sætter sin karriere på pause. Hun skal nu være rådgiver for europaparlamentariker Rina Ronja Kari.

Ditte Staun sætter karrieren på pause.
Ditte Staun sætter karrieren på pause.
Foto: Gert Laursen

Hvordan harmonerer det at være radikal med at støtte Folkebevægelsen mod EU?

Rigtigt godt, mener den tidligere lokalpolitiker Ditte Staun, der har siddet i Skive Byråd for De Radikale.

- Der er faktisk en hel del radikale, der er aktive i folkebevægelsen. Partiet har i tidligere år været EU-kritiske, og der er højt til loftet. Vi har den holdning, at når man er radikal, så er man social-liberal, og man støtter op om principprogrammet, forklarer hun til TV MIDTVEST og tilføjer:

- Der er ikke så meget andet at sige, end der er den officielle linje i forhold til EU, og så er der alle os andre. Vi er et stort mindretal.

Ditte Staun har været medlem af Folkebevægelsen mod EU siden 1993 og har også selv været kandidat for bevægelsen ved flere EU-parlamentsvalg.

Rina Ronja Kari stiller op til europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Rina Ronja Kari stiller op til europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Foto: Malene Anthony Nielsen / Ritzau Scanpix

Sagt jobbet op

Ditte Staun sætter efter påske sin karriere som partner i et mindre rådgivningsfirma på pause for at være politisk rådgiver for europaparlamentariker Rina Ronja Kari, der er valgt for Folkebevægelsen mod EU og medlem af Enhedslisten.

Selvom hun selv tidligere har været kandidat, så ønskede hun ikke selv at stille op denne gang.

- Nu har jeg været kandidat, talsperson eller siddet i byrådet i rigtig mange år. Nu har jeg brug for i en periode at sidde i maskinrummet, forklarer hun.

Rina Ronja Kari selv er også glad for den nye støtte.

- Det er netop Folkebevægelsens helt store styrke, at vi på den måde kan samle dygtige og skarpe EU-modstandere fra mange dele af det politiske spektrum. Det giver også de mange EU-kritiske vælgere i partiernes bagland et sted at samles. Med Ditte på holdet er vi klar til at føre en stærk kampagne for et dansk EU-exit, siger Rina Ronja Kari i en pressemeddelelse.