Rådgivningsfirma: Vores ansvar

Udvidelsen af Hanstholm Havn bliver dobbelt så dyr som forventet. Rådgivere, som har lavet beregninger, erkender nu ansvar.

Rådgivningsfirmaet Grontmij erkender nu at have ramt ved siden af den forventede pris på udvidelsen af Hanstholm Havn. Udgiften til en ny ydermole havde havnen, i samarbejde med sine rådgivere, regnet med ville koste ca. 500 mio. kr. Tidligere på ugen kom det frem, at molen kommer til at koste 375 mio. kr. mere end forventet.

- Jeg kan bekræfte, at Grontmij alene har ansvaret for bygherreoverslaget, der i øvrigt er blevet revideret flere gange i projektforløbet - dette ansvar påhviler naturligvis hverken Hanstholms havns bestyrelse eller direktion, siger Jørgen Thomsen, direktør for Transportation & Mobility i Grontmij i en pressemeddelelse.

Havn har fortsat tillid

Grontmij arbejder i øjeblikket på en redegørelse, der skal belyse, hvorfor forskellen på bygherreoverslaget og den reelle pris er så markant. Redegørelsen vil blive afleveret til Hanstholm Havn i den kommende uge - men allerede nu meddeler havnens direktør, at tilliden til Grontmij er intakt.

- Bestyrelsen og jeg har været særdeles tilfredse med rådgivningen fra og samarbejdet med Grontmij i forbindelse med udvidelsesplanerne for Hanstholm Havn. Som udgangspunkt håber jeg, at samarbejdet kan fortsætte, så vi kan bygge videre på det arbejde, der er udført, og den indsigt Grontmij har i vores projekt, siger Birgitte Juhl, administrerende direktør for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havns bestyrelse mødes på tirsdag for træffe beslutning om, hvad der skal ske i kølvandet på byggeherreoverslaget og den efterfølgende licitation.