Radarstyring kan være en god ide

Radarstyring af blinklys på møllerne i Østerild kan være en gulerod for alle.

De danske luftfartsmyndigheder har sagt god for at installere radarstyring af blinklys på de store møller ved testcentret ved Østerild. Men DTU/Risø, som driver testcentret, har endnu ikke sagt hverken ja eller nej.

Tidligere i år var der snak om, at Østerild Klitplantage ville være et oplagt sted at teste radarstyrede advarselslys, men hvornår det skal ske er altså endnu ikke afgjort.

- Det lyder enkelt at installere, men det er meget mere end det. Sikkerheden er altafgørende, og det tager tid og det skal være sikkert at slukke lyset på masterne.  Men det er klart, at det i sidste ende kan være en gulerod for os alle sammen, siger Peter Hjuler Jensen, DTU Vindenergi.

I Sverige har de allerede installeret radarblinkene. De koster i omegnen af 1 million svenske kroner og drift og vedligeholdelse løber op i 50.000 svenske kroner om året.

- Vi er lige nu ved at se på, hvilke systemer vi kan bruge og udnytte. Det er klart, at det her kan være en gulerod for alle parter, siger Peter Hjuler Jensen, DTU Vindenergi.