Råd om initiativer: Konkret, men ikke konkret nok

Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over Regeringens initiativer, men savner ambitioner og konkretisering (opdateret).

150507SteffenDamsgaard.jpg

Torsdag blev Regeringen mere konkrete om de 50 initiativer, der skal sætte skub i væksten i ydreområderne. Det er den rette vej at gå, men Landdistrikternes Fællesråd er fortsat skeptisk.

- Vi har længe ønsket, at der skulle åbnes kraftigt op for de kystnære områder. Det er ikke spanske hotelkyster, vi ønsker, men når jeg læser punkterne (i de 50 initiativer red.), står der, at der skal kigges på de her områder. Punktum. Mere konkret er det ikke, fortæller formand Steffen Damsgaard.

Foruden de kystnære zoner drejer de nye initiativer sig om en vækstfond, der skal pumpe 60 millioner ud til små og mellemstore virksomheder for at skabe innovation og vækst. Derudover vil Regeringen igen, igen slå et slag for bedre internet. Og så har Regeringen afsat ekstra 220 millioner mere om året til nedrivning af faldefærdige huse.

- Det er rigtig fint med flere penge, men det kunne godt have været mere ambitiøst, lyder det fra Damsgaard.

Nye oplysninger i udkantsudspil: Ser bedre ud

Efter at have fået nye oplysninger om Regeringens udkantsinitiativer er der mere optimisme ved formanden.

- Det er et skridt i den rigtige retning. Vi kunne fra fællesrådet ønske os, at skridtene var lidt større, forklarer Steffen Damsgaard.

Mere om Regeringens initiativer her.