Råber op: - Få nu redningsvesten på

​Kun halvdelen af sejlere, roere og fritidsfiskere husker redningsvesten. Det er dumt, mener råd.

462745414-4213x2808ma.jpg
Foto: Scanpix/Iris

188 personer druknede i forbindelse med fritidssejlads fra 2001 til 2015. 90 procent af dem bar ikke en redningsvest, da de blev fundet.

Det får nu Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden til at råbe op og sætte fokus på, at det er mest sikkert med vest.

- At sige, at ingen drukner med redningsvest, er naturligvis at stramme budskabet. Men det er alvorligt ment, at de fleste drukneulykker kan forebygges, hvis alle bærer redningsvest, når de tager på vandet, siger Sten Emborg, der er specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd i en pressemeddelelse.

De har lavet en undersøgelse i samarbejde med TrygFonden, der viser, at 46 procent af sejlerne, roerne og fritidsfiskerne (55 procent af sejlerne mod 29 procent af fritidsfiskerne) ikke bruger redningsvest.

- Nogle mener, at redningsvesten hæmmer bevægeligheden, og erfarne sejlere og fritidsfiskere synes måske, at de ligner amatører, hvis de bærer vest. Men redningsveste findes efterhånden i mange forskellige modeller, så der er ingen undskyldninger for ikke at tage dem på, siger Sten Emborg.

Går galt i stille vejr

Hvis man tror, at man bare kan lade redningsvesten ligge, fordi vejret er godt, så holder det ifølge TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd ikke.

De fleste fatale ulykker sker nemlig i godt vejr. Derfor bør man også huske vesten, selvom solen skinner og det ikke blæser.

TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd har sommeren over en kampagne kaldet ”Den Usynlige Redningsvest”. Se filmen herunder: