Venstre vrager veteran: Søren Gade bliver kun nummer fire til EU-valg

På forhånd var det ventet, at Søren Gade ville ende højt på opstillingsliste til EU-parlamentsvalg.

Søren Gade
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Måske lidt overraskende er forhåndsfavoritten og normalvis stemmesluger Søren Gade endt som nummer fire på partiets opstillingsliste til EU-parlamentsvalget om tre måneder.

Det fremgår af en afstemning mellem partiets delegerede på et særligt EU-møde i København.

- Det er selvfølgelig træls. Jeg gik efter at blive nummer to. Men nu er det gudskelov ikke her, jeg skal vælges til Europa-Parlamentet. Så så det svært ud. Det er vælgerne, der bestemmer 26. maj, siger Søren Gade.

- Det er ingen hemmelighed, at alle gerne ville være nummer to. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke er lykkedes, siger han.

Gade blev overhalet af Linea Søgaard-Lidell, der bliver nummer to, mens Asger Christensen bliver nummer tre.

Morten Løkkegaard er spidskandidat

Nuværende medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard var på forhånd udpeget som partiets spidskandidat og derfor de facto nummer et.

Bergur Løkke Rasmussen, statsminister Lars Løkke Rasmussens søn, ender som nummer fem.

Linea Søgaard-Lidell er 33 år, opvokset i Esbjerg, uddannet journalist og arbejder til daglig i Vækstfonden.

Hun opfordrede i sin præsentationstale de delegerede til at stemme på andre end Søren Gade, da hun mente, at han og Morten Løkkegaard er sikre på at komme ind.

- Der skal også være nogen til at holde de to hanelefanter i ørerne, og her håber jeg, at I vil stemme på mig, sagde hun.

Hun går ind for et EU, som skal være slankere.

- Jeg vil ikke politik for politikkens skyld. Jeg vil EU-politik. Det er her, jeg synes, det er vigtigst lige nu. Det er her, jeg gerne vil smøge ærmerne op og lægge mine kræfter, sagde hun.

/ritzau/

1:20