Publikum strømmer til Sea War Museum

Et par tusind besøgende har allerede fundet vej til Thyborøns nye Sea War Museum Jutland. Mange tyske turister er begejstrede.

Sea War _0.jpg

Gert Normann var i mange år en meget aktiv del af strandingsmuseet i Thorsminde. Men efter en længere strid, forlod han museet. Med sig tog han sin private samling.

Nu er det hele igen samlet under tag i Thyborøn. I forrige uge åbnede museet dørene for offentligheden - og siden har interessen været overvældende.

- Der har i hvert fald været et par tusinde besøgende allerede, og rigtig mange har taget turen langvejsfra for at komme til Thyborøn og se Sea War Museum Jutland, fortæller Michael Madsen fra Jyllandsakvariet, der står for den daglige drift af Sea War museet.

Tyske turister i hobetal

Søndag klokken 10 slog museet igen dørene op, og her stod et ældre ægtepar klar til at besøge museet.

- De var kørt hele vejen fra Hamborg alene for at opleve museet, og de ville køre hjem igen senere i dag, fortæller Micahel Madsen.

Det er da også en særdeles glad Gert Normann, der allerede nu kan konstatere at hans store private samling af klenodier fra søkrigen i Nordsøen under Første Verdenskrig er særdeles populært.

- Jeg er meget godt tilfreds med de mange besøgende, og det glæder mig, at især rigtig mange tyske turister har fundet vej til Thyborøn og giver udtryk for, at de er både overraskede og glade over at se, hvor meget tysk historie de kan finde her, siger Gert  Normann.

Holder åbent hele vinteren

På museet forventer de at interessen vil fortsætte. Mange tyske turister vil nu arrangere busture til Thyborøn. Derfor er det også allerede bestemt, at museet holder åbent vinteren over.

- Vi kan se, at interessen er stor fra det lidt ældre publikum, som jo sagtens kan tage af sted uden for skoleferier og i hverdagene, så det giver god mening, siger Michael Madsen.

Se her, hvordan det så ud, da museet åbnede tidligere på måneden:

3:10
Gert Normann åbner Sea War Museum i Thyborøn i den her uge. Sætter fokus på Jyllandsslaget - det største søslag under 1. verdenskrig.