Psykisk syge i stor demo

Mere end 200 borgere med tilknytning til det psykiatriske system demonstrerede mandag i Herning. De er dybt bekymrede for konsekvenserne af den spareplan, kommunen har præsenteret.

psykdemo.jpg

14 millioner skal der spares på de psykiatriske støtteordninger i Herning Kommune. Et astronomisk beløb, hvis man spørger de mange borgere, der hver dag benytter de tilbud, kommunen har til psykisk syge borgere. 

En af de mere end 200 demonstranter, der var mødt frem ved biblioteket i Herning mandag eftermiddag var 22-årige Michelle Quist. Hun benytter sig selv af den støtte, der tilbydes på institutionen Skiftesporet. Et livslærested for brugere med psykiske problemer.

Michelle-Quist2.gif

For halvandet år siden var hun tæt på at tage sit eget liv, men fik hjælp på Skiftesporet. 

- Jeg synes, det er vigtigt at demonstrere, fordi jeg er bange for, at besparelserne kommer til at gå ud over unge, der står i samme situation, som jeg selv gjorde, fortæller den unge kvinde til TV MIDTVEST.

Kommunen har varslet sammenlægninger og ændringer, der ifølge de sindslidende, deres pårørrende og personalet vil få store konsekvenser for de psykisk udsatte.

Se indslaget om demonstrationen i Herning:

2:08