Psykiatrien: Nu er det nok

De menige medarbejdere i Viborg Kommune er ved at knække under arbejdspresset i de specialiserede bosteder.

To år med besparelser og flere i vente har presset medarbejderne i psykiatrien i Viborg Kommune helt ud på kanten.

- Folk er så pressede, at de faktisk er på grådens rand nogle gange - om nætterne er vi mere utrygge, mere bange fordi der er stigende vold simpelthen, fortæller Heike Cordt, som arbejder som ergoterapeut på Trænings- og bostedet Stokrosevej i Viborg.

I marts kom den seneste nedskæring på kommunens specialiserede bosteder; ti medarbejdere blev fyret, og medarbejderne frygter konsekvenserne på de gentagne forringelser.

- I yderste konsekvens vil der være nogen, der dør for os, fordi vi ikke har tid, forklarer Heike Cordt. Det nemlig selvmordstruede beboere, som blandt andet bor på bostederne, og nedskæringerne tvinger medarbejderne til at prioritere hårdt.

Opråb til politikerne

Mellem 40 og 50 medarbejdere og beboere står nu sammen for at give deres protester til kende. Tirsdag den 8. maj mødes de til en demonstration, der vil gå fra Hjultorvet til Rådhuset i Viborg. Opfordringen lyder, at også de menige medarbejdere skal inddrages, når sparekniven svinges, så besparelserne ikke rammer, hvor det kommer til at bløde mest.

- Det har stået på i to år, og man har ikke inddraget medarbejderne. Jeg tror, vi kunne bidrage mere aktivt og konstruktivt, hvis man følte, der var lydhørhed, og at vi bliver taget alvorligt, slutter Heike Cordt.

Herunder kan du høre, hvad socialudvalgsformand Mette Nielsen (A) siger til kritikken:

01:45 Luk video