Psykiatrien i Gødstrup får millioner af støttefond

Det drejer sig om 6,3 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og pengene skal bruges på et godt udemiljø.

Patienter i psykiatrien kan i Gødstrup se frem til en opgradering af gårdhaver og gårdrum.

I en pressemeddelelse skriver Region Midtjylland at 6,3 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal bruges til at skabe et bedre udemiljø for psykiatriske patienter.

quoteDet kan gøre en forskel for alle mennesker, der har deres gang i psykiatrien.

Claus Graversen, Sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland

- Vi er meget taknemmelige for fondsmidlerne. De gør en stor forskel for vores patienter og behandlingen – blandt andet fordi det kan hjælpe med at øge patienternes velvære og forebygge tvang, fortæller Jacob Isøe Klærke fra SF, der formand for regionens psykiatri- og socialudvalg.

Ifølge pressemeddelelsen vil regionen gerne have fokus på patienter, der ikke kan forlade afdelingen, og de patienter, der har svært ved sociale relationer.

Men for alle psykiatriske patienter er det vigtigt at komme ud i den friske luft.

- Det kan gøre en forskel for alle mennesker, der har deres gang i psykiatrien. På samme tid er det også en måde, hvorpå der kan opstå et socialt fællesskab mellem patienterne, fortæller Claus Graversen, der er sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland. 

Bedre behandling og længere liv

Det er overskriften for den vision Region Midtjylland har om psykiatrien og fremtiden for patienter med psykiske lidelser.

Og de udendørs arealer, man vil bygger er en vigtigt brik i den vision. Du kan læse nærmere om forslaget her.

- Den nye psykiatri i Gødstrup danner rammen om et trygt behandlingsmiljø med gode aktivitetsmuligheder indrettet efter patienternes behov. Udeområderne er en vigtig del af den vision med planter, lys og muligheder for både ro, aktiviteter og stimulering af sanserne, fortæller Jacob Isøe Klærke.

I pressemeddelelsen fremgår det, at der i samarbejde med landskabsarkitekter, er lavet forslag til haverne, og at psykiatri- og socialudvalget behandler donationen på udvalgsmødet 3. februar.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.