Psykiater-sag: Var vikar på Viborg Sygehus

Den vestjyske psykiater, som praktiserede i ni år trods en svær hjerneskade, har også haft vikarvagter på Regionshospitalet i Viborg. Det erfarer DR Nyheder.

regionshospitalet_viborg6_0.jpg

Den vestjyske psykiater, som praktiserede i ni år trods en svær hjerneskade, har ikke kun behandlet patienter i sin private klinik i Ringkøbing. Sådan lyder det fra DR Nyheder.

I 2007 og 2008 havde han psykiateren nemlig også vagter som vikar på sygehuset i Regionspsykiatrien Viborg, og derudover har han udfærdiget speciallægeattester for flere kommuner, erfarer DR Nyheder.

Ingen klager eller utilsigtede hændelser

I perioden fra september 2007 til april 2008 havde psykiateren omkring 90 vagter i Regionspsykiatrien Viborg som vikar, ved siden af sit arbejde i egen praksis. Her havde psykiateren havde funktion som afdelingslæge og arbejdede i både forvagt og bagvagt.

Men ifølge den lægefaglige direktør i psykiatrien i Region Midtjylland, Per Jørgensen, havde psykiateren ikke ansvar for patientforløb, og der har ikke været klager eller utilsigtede hændelser, der kan tilskrives psykiaterens arbejde på sygehuset.

Sætter ikke større arbejde i gang

Derfor har regionen vurderet, at det ikke er nødvendigt at sætte et større arbejde i gang for at finde frem til de patienter, der under indlæggelse har været i kontakt med psykiateren.

Regionen oplyser ifølge DR Nyheder, at der ikke er planer om at kontakte patienter, som er blevet behandlet af psykiateren på sygehuset under hans vikarjob i Regionspsykiatrien Viborg.

Psykiaterens vikarjob på sygehuset i Viborg fremgår ikke af Sundhedsstyrelsens redegørelse om sagen med psykiateren.