Protester nyttede ikke: Nedrivningen er i gang

På trods af store protester er nedrivningen af Ringkøbings gamle musikskole i gang. (Bevar Ringkøbing Bymidte, Facebook)

NYRingkobinghus2.jpg

- Vi synes Ringkøbings hjerte bliver revet ned. Det er den centrale del af byen. Vi synes ikke, menighedsrådet har føling med, hvad byen ønsker, siger Birthe Pedersen, der er talskvinde for Bevar Ringkøbing Bymidte.

Nedrivningen af den gamle bygning i centrum af Ringkøbing gik i gang i går. For mange år siden var der realskole, senest er bygningen blevet brugt til at huse byens musikskole. Menighedsrådet i Ringkøbing købte bygningen og er nu ved at rive den ned for at bygge et helt nyt menighedshus.

Det har skabt store protester i Ringkøbing. I november sidste år protesterede 500 mennesker mod planerne om at rive den gamle bygning i byens historiske centrum ned.

Håber stadig

Gruppen "Bevar Ringkøbing Bymidte" håber stadig til det sidste på at den hisoriske bygning overlever.

- Det er jo aldrig for sent at stoppe den galskab. Det står jo i deres magt at stoppe og lytte til alle de gode argumenter, siger talskvinden.

50 ringkøbingensere har tidligere truet med at melde sig ud af folkekirken, hvis meninghedsrådet gjorde alvor af nedrivningsplanerne.