Protest mod ny skolestruktur

Forældre forsøger at samle underskrifter imod en ny skolestruktur i Silkeborg.

071115Protest.jpg

27 skoler i Silkeborg Kommune skal fremover kun have ni ledere og ni skolebestyrelser. Den nye skolestruktur falder ikke i mange forældres smag. Derfor forsøger de nu at samle underskrifter imod planerne.

Lørdag stemte forældre og frivillige dørklokker i Thorning for at få folk til at skrive under.

- Vi håber at råbe byrådet op og sige, at vi ikke er tilfreds med det forslag, de er kommet til med den her nye struktur, Irini Veilier, tovholder for underskriftsindsamlingen i Thorning.

Faldende børnetal

Forslaget om den nye skolestruktur er netop nu i offentlig høring. Det går ud på at samle kommunens 27 skoler i ni såkaldte fællesskaber. Skolerne forbliver, men får samme administration i hvert fællesskab.

- Vi kan se, at vores børnetal falder, og dermed kan vi se frem til, at vi har 24 millioner færre på skoleområdet. Det er rigtigt mange penge, og vi bliver nødt til at gøre noget for at imødese den udfordring, siger Søren Kristensen (Soc. dem.), formand for Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune.

Men forældrene frygter, at deres børn bliver kastebolde mellem skoler for at få økonomi, normering og administration til at hænge sammen.

- Vi flyttede hertil, fordi skolen var her helt op til 9. klasse. Og jeg har én i 1. og én i 3. Hvis den ene skal på en skole i Ans, og den anden skal være her, det kan jeg ikke se, siger Lisbeth Jørgensen, forælder i Thorning.

Forældrene i Silkeborg Kommune formåede lørdag at indsamle 4.550 underskrifter. I alt har de nu indsamlet knap 8.000 underskrifter - langt flere end målet som var 6.000.

Der er høringsfrist om to uger.

I videoen kan du se indslaget om skoleprotesterne.

1:37
Forældre i Silkeborg Kommune er utilfredse med et forslag om at samle skolerne i såkaldte skolefællesskaber.