Projekt om tissetrang i Holstebro

En ny medicin mod voldsom tissetrang skal testets i Holstebro.

Regionshospitalet_Holstebro_ext_2.jpg

Hver ottende dansker har problemer med en overaktiv blære, der gør, at de skal tisse hele tiden.

- Lidelsen hæmmer patienterne meget. Hvis de for eksempel skal ud og handle, så undersøger de på forhånd, hvor alle de offentlige toiletter findes, fortæller Brigitta R. Villumsen fra Urinvejskirurgisk afdeling i Holstebro.

Ny medicin

Derfor skal et internationalt projekt nu sættes i gang, hvor man tester en ny medicin, der skal få blæren til at slappe af. Her er det lykkeds Regionshospitalet i Holstebro at få en fod indenfor. Den vestjyske afdeling har tidligere deltaget i en forløber til projektet, hvor deres gode kvalitet har sikret dem en billet til hovedprojektet.

Mange tissetrængende

Urinvejskirurgisk afdeling i Holstebro er i fuld gang med at finde testpersoner til projektet, og det viser sig, at der er nok at tage af. Over 60 personer med en overaktiv blære har allerede meldt sig, der skal dog kun bruges 24. Problemet rammer folk i alle aldersklasser, og den yngste deltager i projektet er 20 år. Deltagerne skal afprøve to forskellig stoffer for at se, hvad der virker bedst på den voldsomme tissetrang.

I alt 122 afdelinger på hospitaler i 19 europæiske lande deltager i tisseprojektet. Ud over Holstebro er det i Danmark de store hospitaler i Herlev og Skejby, som skal deltage.