Angus-kvæg i hotelbrancen giver million-overskud

Producenter der levererer Angus-kvæg til hotelbranchen scorer kassen

Angus-kvæg
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Der er økonomiske goder for de kødkvægsproducenter, som leverer angus-kvæg til konceptet Dansk Angus Kød.

Konceptet er et samarbejde mellem producenter, KødGrossisten og landets Scandic-hoteller, der aftager kødet.

Siden det hele begyndte i foråret har producenterne fået mere end en million kroner i tillæg oveni den sædvanlige pris.

- Landmanden har mulighed for at tjene fem kroner ekstra pr. kilo, forudsat at han opfylder nogle dyrevelfærdskrav og nogle fodringskrav, så vi sikrer, at vi får et ordentligt koncept på bordet og en god spisekvalitet, siger Karen Huus, der er formand for Angusforeningen.

Det er kun kvier og tyre, som er godkendt til konceptet, og de skal være minimum 75 procent angus. Derudover skal de være færdigfedtet for at sikre den bedste kvalitet.

Siden foråret har 23 Scandic-hoteller kun serveret oksekød fra Angus-kvæg, og det kan mærkes hos producenterne.

- Det giver jo en bedre økonomi. Vi lægger på 1000 kroner mere per dyr, der ryger ud af den anden ende, siger Michael Abildtrup, der er kvægproducent.

Det er i alt 80 Angus-producenter, der skal deles om den ekstra million. Dansk Angus forventer mere end en fordobling i salget næste år.

2:11
 Opskriften på succes konceptet - Dansk Angus Kød