Private skal betale ny sundheds-app

Som noget helt nyt får sygehusene i landsdelen nu mulighed for at samle penge ind til bedre behandling af patienterne. Børnepsykiatrisk afdeling i Viborg og Herning vil skaffe 300.000 kr. til udvikling af en ny app.

FUNDINGSTOT.jpg

Tine Vesterby og kollegerne på børnepsykiatrisk afdeling i Viborg og Herning har fået en god ide. De vil lave en ny og it-baseret app, der fortæller børn, hvordan og hvorfor de skal tage deres medicin. Behovet for sådan en platform er der, men ikke pengene.

- Det her ligger ud over den vanlige kerneydelse vi har, og derfor ligger det også ud over det vanlige budget vi har, siger Tine Vesterby.

Vi skal passe på

Region Midtjylland står bag den nye indsamlingsportal, hvor det offentlige sundhedsvæsen altså søger støtte fra private til at udvikle ideer. Men det er et skråplan, hvis sundhedsvæsenet bliver afhængig af frivillige bidrag, advarer patientforeningerne.

- Vi skal passe rigtigt meget på med, at kvaliteten af sundhedsvæsnet ikke kommer til at afhænge af, at private skal betale penge, siger Annette Wandel, der er chef for kvalitet og politik i fiorenignen Danske Patienter.

Men det bekymrer ikke regionrådsformand Bent Hansen.

- I dag lader vi jo bare de ideer ligge, og de bliver ikke udviklet. Nu vil vi gerne bruge ideerne, siger Bent Hansen, og tilføjer:

- Vi lever af at tjene penge i samfundet, og kan det gøres ved at koble penge fra det private med viden i det offentlige, så har jeg det fint med det.

2:19
Sundhedsvæsenet i Region Midtjylland forsøger nu at indsamle penge til at føre gode ideer ud i livet.