Privat investor køber landbrug op

Mange landmænd har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. En af dem der er gået konkurs er landmand Uffe Bie i Ejstrupholm, men nu har han fået en livline.

231015Landmand.jpg

Det er kun få måneder siden Uffe Bie måtte smide håndklædet i ringen, og erklære sig selv konkurs efter næsten 25 år på ejendommen ved Ejstrupholm.

- Det var sgu ikke nogen god dag. Det er sjældent, jeg er ked af det, men det var sgu en dårlig dag den dag, siger Ulrik Bie.

Redningen kom fra en uventet kant. En privat investor fra København tilbød at smide penge i ejendommen.

- Han kunne godt tænke sig at investere i noget jord, og så siger jeg jo til ham, ja, det kan godt være, at du synes du har mange penge, fordi du har sparet en million eller to op på kontoen, men det er simpelthen bare ikke nok.

Men pengene var der. 20 millioner kroner som blev investeret i Uffe Bies ejendom. Et godt eksempel på, at der er risikovillig kapital er til stede.

- Det er vi rigtigt glade for, fordi det er jo med til, at vi kan løfte den her kæmpe overgang, vi har med landmænd i krise, siger Susanne Møberg, der er chefrådgiver for LMO landbrugsrådgivningen.

4:27
Rigtig mange landmænd har rigtig svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Mange landmænd må derfor finde nye græsgange