Årets spiller for femte gang: - Priserne står hos mine forældre i Ikast

For femte år i træk har Pernille Harder vundet prisen som årets kvindelige fodboldspiller

En glad Pernille Harder med sin pris for Årets Kvindelige Fodboldspiller.
En glad Pernille Harder med sin pris for Årets Kvindelige Fodboldspiller.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Hun havde fire i forvejen, men lørdag aften fik Pernille Harder endnu en pris til samlingen, da hun ved awardshowet Sport 2018 i Herning modtog prisen som Årets Kvindelige Fodboldspiller. Og de mange priser har en helt særlig plads.

- En del af mine priser står hjemme på mit værelse hos min mor og far i Ikast. Det er der, hvor der er plads til dem lige nu, siger Pernille Harder.

Selvom hun er blandt verdens allerbedste, så er den 26 -årige stjerne ydmyg og taknemmelig for alle de priser, hun får.

- Man bliver ikke vandt til det - man bliver ligeså glad hver gang. Jeg er utrolig stolt over at vinde den for femte gang, og det er en vigtig pris, fordi det er mine kolleger, som har stemt på mig, siger hun.

2:13
For femte gang blev Pernille Harder fra Ikast i aftes kåret som Årets Kvindelige Fodboldspiller

Ved aftenens awardshow var Pernille Harder den sportsudøver, der var nomineret til allerflest priser, nemlig tre. Hun var blandt andet nomineret til årets sportsnavn. En pris hun desværre ikke vandt, men som hun er stolt af at være nomineret til.

- Hvis man ser tre eller fire år tilbage, så tror jeg ikke, at der er mange der regnede med, at det var en kvindelig fodboldspiller, der skulle være nomineret til årets sportsnavn, så det betyder rigtig meget for mig, og det viser også, hvor langt kvindefodbolden er kommet her i Danmark, siger Pernille Harder.