Prisen på minkskind falder

Et par års helt usædvanlige prisstigninger på minkskind ser ud til at være ovre for minkbranchen.

Kopenhagen Furs december-auktion, der begyndte i lørdag er netop slut. Og det endte med en ganske stor prisreduktion på 26 procent i forhold til tidligere år.

Udbygningen af pelsdetailsektoren i Kina har i de senere år været dynamoen i en historisk høj prisudvikling. Kæmpe pelscentre er skudt op i Kina for at tilfredsstille en voksende efterspørgsel fra forbrugerne. I en periode har efterspørgslen været større end udbuddet, og det har presset prisen op. Nu stiger verdensproduktionen til gengæld så meget, at der kommer så mange skind på markedet, at prisen skal ned.

- Det er ligesom at få ketchup ud af en flaske. Man ryster og dunker flasken, og pludselig er der hul og ketchuppen vælter ud i alt for store mængder. Udbuddet af skind er nærmest eksploderet samtidigt med at kapaciteten i salgsleddet ikke længere vil blive udvidet så hurtigt. Boblen brister og priserne falder markant. Og denne udvikling bliver så lige nu accelereret af den milde vinter, siger adm. direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur.

Torben Nielsen forventer, at udviklingen vil føre til en øjeblikkelig nedgang i verdensproduktion af skind, så der igen kommer balance mellem udbud og efterspørgsel. Men han forventer den danske minkproduktion bliver ramt forholdsmæssigt mindre på grund af den meget høje kvalitet og konkurrencedygtighed.