Pris til ex-dopingmisbruger

Kulturministeriets Idrætspris 2010 går til foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen fra Holstebro

ditlev.jpg

Prisen uddeles en gang årligt for en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden. Ditlev Traasdahl Madsen modtog prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Ditlev Traasdahl Madsen er indstillet af Anti Doping Danmark for at supplere ADD's arbejde på motionsdopingområdet på fornem vis, blandt andet for at holde foredrag om sit tidligere steroidmisbrug.

Roser fra ministeren

-Jeg har valgt, at årets Idrætspris skal gå til Ditlev Traasdahl Madsen, fordi han har ydet en ekstraordinær samfundsrelevant indsats inden for bekæmpelse af dopingmisbrug. Han er en værdig modtager af prisen, fordi han evner at tage sine erfaringer fra dopingmisbrugets skyggeside og bruge dem konstruktivt til at kæmpe for at undgå, at andre kommer i samme situation, siger kulturminister Per Tig Møller i en pressemeddelelse.

Prismodtageren selv er stolt.

- Det betyder rigtig meget for mig personligt. Det betyder, at jeg er blevet hørt på højeste sted, og det synes jeg, er rigtig flot. Der er nogen, der synes, jeg har fortjent det, fordi jeg er ærlig og står frem omkring det her, siger Ditlev Traashadl Madsen

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008) og idrætsforeningen B 1909 (2009).