Prestigefuld pris og 100.000 kroner i klubkassen: - Det er uvirkeligt

FC Thy Piger kan kalde sig vindere af Danskernes Idrætspris, men lørdagens sportslige hæder i Boxen er stadig ikke gået helt op for fodboldklubben.

Pigerne i FC Thy er vilde med at spille fodbold sammen.
Pigerne i FC Thy er vilde med at spille fodbold sammen.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Der er noget at juble over i Thy.

For efter FC Thy Piger vandt Danskernes Idrætspris ved det storstilede DR-arrangement Sport 2017 lørdag aften, var det stadig svært at få armene ned, da TV MIDTVEST dagen derpå besøgte det succesfulde projekt på hjemmebanen i Thy.

- Det er så uvirkeligt. Det er stadig uvirkeligt. Men som jeg lige har sagt til trænere og spillere: Det er vores pris, og det er alle, der fortjener den. Spillerne, trænerne, forældrene og samfundet i Thy, siger Jannik Riis, der er sportschef for FC Thy Piger.

- Det er en pris til så mange mennesker, og det er vi dybt taknemmelige for.

Forældrene uundværlige i unikt samarbejde

Det er et unikt samarbejde mellem klubberne Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy, der har skabt fundamentet i FC Thy Piger, hvor lokalrivaler pludselig er blevet til samarbejdspartnere.

Et samarbejde, pigernes hårdtarbejdende forældre har en stor andel i. For med 45 kilometer mellem nordligste og sydligste klub, og 150 kilometer til visse udekampe, er der i den grad brug for hjælpen.

- FC Thy Piger er nærmest en livsstil. Hvis du ikke har det inde under huden og brænder for det, så kan det ikke lade sig gøre at lave sådan et projekt, siger Jannik Riis.

- Forældrene støtter med kørsel, kager og træning, og det er derfor det kan lade sig gøre.

Pigefodbolden blomstrer op

FC Thy Piger er også et eksempel på, hvordan pigefodbolden bliver mere og mere udbredt i Danmark, og derfor glæder det formanden for pigegruppen hos DBU Jylland, Torben Baunbæk, at se fodboldprojektet lykkes.

- Det er fantastisk at se FC Thy Piger.

- Det går fremragende for pigefodbolden lige nu. Vi kan godt mærke kvindelandsholdets succes ved EM i Holland sidste år. Alle klubber har sådan set fået flere medlemmer, siger Torben Baunbæk.

Ved ikke hvad pengene skal bruges til

Med Danskernes Idrætspris fulgte 100.000 kroner til klubkassen. Men når man nu er fra Thy, kan det godt være svært bare lige sådan at strø om sig med beløb af den størrelse.

- Vi ved ikke helt, hvad vi skal bruge pengene til endnu, eller hvor prisen skal stå. Den må vi tage senere griner Jannik Riis.

Omkring 100 spillere, forældre og frivillige var i Boxen lørdag aften for at være med til præmieoverrækkelsen, mens 80 mere var samlet i Østerild Multicenter for at se showet.

1:58