Preben Christensen: Vil ikke være borgmester

Fælleslistens Preben Christensen siger, at han ikke vil være borgmester i Ikast-Brande, hvis Carsten Kissmeyer skulle blive valgt til Folketinget.

preben.PNG

Venstre-borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, anoncerede tirsdag, at han ønsker at blive Venstres kandidat til Folketinget i Ikast-kredsen.

Lykkes det Carsten Kissmeyer at blive kandidat - og efterfølgende at blive valgt - stopper Venstre-manden, som borgmester - og spekulationerne er derfor allerede nu i gang om, hvem der kan blive Kissmeyers afløser.

Preben Christensen: Ikke jeg

Som det byrådsmedlem, der ved kommunalvalget i november, fik næstflest personlige stemmer, kan Fælleslistens Preben Christensen synes som værende et navn, der bør komme i spil - men viceborgmesteren afviser overfor TV MIDTVEST at være kandidat.

- Jeg er for gammel. En eventuelt ny borgmester skal ikke være i min alder. Jeg er 67 år. Ved næste kommunalvalg vil jeg være fyldt 71, siger Preben Christensen.

Ved kommunalvalget sidste år stemte 2856 vælgere i Ikast-Brande personligt på Preben Christensen, der i otte år - før kommunalreformen i 2007 - var borgmester i Brande Kommune.

- Der vil sikkert være nogle, som bliver skuffede - vælgere, som har stemt på mig, der synes, jeg burde melde ud, at jeg gerne vil være borgmester - men jeg fastholder, at jeg er blevet for gammel. Der skal yngre kræfter til, siger Preben Christensen.

Preben Christensen siger, at det primært må blive op til partiet Venstre at afgøre, hvem der eventuelt skal afløse Carsten Kissmeyer. Hvem Preben Christensen og Fælleslisten ønsker som en eventuel afløser, har man ikke taget taget stilling til.