Praktikpladser i massevis

Stik mod hvad man ellers hører, er der lige nu flere praktikpladser, end der er elever. Det gælder blandt andet i Holstebro.

erhvervsudd.jpg

Normalt hører man om mangel på praktikpladser, men i Holstebro er der masser. Faktisk er der så mange ledige praktikpladser, at virksomhederne selv er begyndt at kontakte skolerne for at få fat i de unge.

Det gælder blandt andet smede- og tømrerfagene og køkken- og landbrugsuddannelserne. Praktikpladsoverskuddet skyldes, at skolerne gennem længere tid har skåret ned i elevantallet, netop fordi der var problemer med at finde praktikpladser nok. Nu er problemet så omvendt, og uddannelser skal igen ud og skaffe flere.

- De unge mennesker har måske været lidt tilbageholdende med at turde tage en erhvervsuddannelse fordi de var i tvivl om de kunne få en læreplads. Men det ser det ud til, at de kan nu. Nu håber vi selvfølgelig også vi kan skaffe de unge mennesker, som vi skal bruge til de ledige praktikpladser, siger marketingleder på Uddannelsescenter Holstebro, Claus Hansen. 

Onsdag får Uddannelsescenter Holstebro besøg af interesserede folkeskoleelever efter flere ugers charmeoffensiv.