Præste-elever får én mulighed for at øve begravelse

Nu bliver det alvor i "I lære som præst".

10:33

Præsten er både med i glædens og sorgens stunder. I afsnittet her der bryllup og begravelse på skemaet for eleverne fra Pastoralseminariet.

Eleverne på pastoralseminariet har grinet meget når de har øvet sig i de forskellig kirkelige handlinger og ritualer.

Men nu bliver det lige pludselig mere alvorligt. For selvom kisten her er tom, så er der ikke langt til virkeligheden.

Tanken om begravelse og bisættelse  skræmmer de fleste af eleverne. De frygter især de små kister med børn, for hvad er det lige en ung nyuddannet præst kan bidrage med i den situation.

Selve jordpåkastelsesritualet får de lov at øve én gang inden de er færdige, men samtalen med de pårørende kan de kun forberede sig på med klasseundervisning og samtaler med en erfaren præst.

Meget mere om det i  tredje afsnit af ”I lære som præst", som du kan se øverst. 

Se de andre afsnit herunder. 

09:27

Eleverne fra Pastoralseminariet er taget til Løgumkloster. Her skal de lære at døbe.

Luk video

 

09:31

Vi følger et hold  elever på Pastoralseminariet. Her skal de lære alt det praktiske inden de kan bliver præster i Folkekirken.

Luk video

 

 I LÆRE SOM PRÆST

I en ny programserie følger TV MIDTVEST fire elever med rødder i Midt- og Vestjylland gennem deres 17 ugers uddannelse på Pastoralseminariet i Aarhus, som er et krav for at blive præst i Folkekirken. 

I programmet følger vi, Daniel Vigtoft Jakobsen fra Vemb, Steffen Bang Kristensen fra Ikast, Edith Mark fra Rødding ved Viborg og Jørgen Paakjær Moeslund fra Iller ved Ans.

De fire afsnit handler om forskellige aspekter af uddannelsen. Første afsnit handler om velsignelsen i kirken og stemmetræning. Andet afsnit handler om dåb. Tredje afsnit og begravelse. Sidste og fjerde afsnit om den store afslutningsgudstjeneste og præsternes tanker om fremtiden. 

Du kan se serien i tv-udsendelsen 19.30 om mandagen til og med 20. februar og her på tvmidtvest.dk.