Poul Roesen stopper i politik

Det 55-årige konservative byrådsmedlem på Mors, Poul Roesen, har valgt ikke at genopstille ved Kommunalvalget den 19. november.

I 20 år har Poul Roesen været involveret i politik på Mors. I 12 år sad han i Landboforeningens bestyrelse - de 10 år som formand, inden han for otte år siden blev valgt ind i Byrådet for De Konservative. Nu trækker nye udfordringer i den 55-årige landmand.

 - Det er bestemt ikke lysten, der mangler for at fortsætte. Men jeg er nysgerrig som person, og nu har jeg lyst til at prøve noget nyt. Jeg er 55 år, og efter næste periode vil jeg være 59, så det er nu, hvis jeg skal prøve noget andet, fortæller Poul Roesen.

Bliver aldrig færdig med politik

Selvom den nu står på nye udfordring for Poul Roesen, så har han været glad for sit arbejde med at udvikle Mors.

 - Politik er noget man aldrig bliver færdig med. Nu kan jeg se, at mange af de mærkesager, jeg gik ind i kommunalpolitik med for otte år siden er begyndt at blive realiseret, så selvom jeg kunne finde nye politiske sager at kaste mig over, så synes jeg det er bedre med friske kræfter, mens det går godt.

Partiet ærgerlig over beslutningen

Hos De Konservative er man ærgerlige over, at Poul Roesen vælger at trække kommunalstikket. Beslutningen har været kendt i partiets ledelse i længere tid, hvorfor beslutningen ikke kom som et chok, da partiet onsdag aften afholdt opstillingsmøde.

 - Vi ville gerne have set Poul Roesen som skibets kaptajn frem mod Kommunalvalget i november, men det har han takket nej tak til, og den beslutning respekterer vi selvfølgelig, fortæller De Konservatives talsmand, Frits Ankjær Mikkelsen.

Poul Roesen sidder i øjeblikket i Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget i Morsø Kommune. Ny spidskandidat bliver den tidligere direktør i Mors-Thy Håndbold Frits Ankjær Mikkelsen.