Posttyve fængslet for mobiltyveri

To mænd er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger for onsdag at stjæle mobiltelefoner for 70.000 kroner fra en postbil i Holstebro. Sagen kan have sammenhæng med de mange indbrud i posthuse i landsdelen. (Arkivfoto)

Postbil_0.jpg

To mænd er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at stjæle mobiltelefoner for 70.000 kroner fra en postbil i Holstebro.

Onsdag klokken 11.20 modtog politiet en anmeldelse om, at der var blevet stjålet post fra en af Post Danmarks postbiler på Nørregade i Holstebro.

- Mens postbuddet var væk fra bilen, der var aflåst, har gerningsmændene låst sig ind i bilen og stjålet en pakke med mobiltelefoner til en værdi af 70.000 kroner, lyder det fra politiet.

Grundlovsforhør for lukkede døre

Det bemærkelsesværdige er, at postbilen igen var låst, da postbuddet vendte tilbage, så noget tyder altså på, at gerningsmændene kan have haft en nøgle eller andet udstyr til at komme ind i bilen.

Klokken 13.18 i går kunne politiet så anholde to mænd, der blev sigtet for tyveriet. I dag blev de begge fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, og her valgte dommeren for lukkede døre at varetægtsfængsle dem begge i fire uger.

- Når grundlovsforhøret bliver afholdt for lukkede døre, så kan det være et udtryk for, at der er flere gerningsmænd derude, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Nu skal den videre efterforskning afsløre, hvordan de to mænd er kommet ind i bilen, om de har handlet alene, eller om der kan være tale om mere organiseret kriminalitet.

- Vi har haft voldsomt mange sager med indbrud og tyveri fra postcentre i landsdelen, så nu skal den videre efterforskning vise, om denne sag kan vise sig at have forbindelse til dem, siger Jens Claumarch.