Posefester igen i fare

Selv om det er blevet slået fast, at de omstridte posefester for unge ikke er i strid med loven, så er festerne ikke sikre på at overleve.

020211_Posefest.jpg

Torsdag slog myndighederne fast, at posefesterne ikke er i strid med loven. Men kommunerne har stadig mulighed for at stoppe drukfesterne. Nu er der flere politikere, der vil prøve at få stoppet festerne. En af dem er socialdemokraten Birthe Harritz, der er medlem af Viborg Kommunes forebyggelsesudvalg og bevillingsnævn. Hun mener, at når politiet ikke kan gribe ind over for posefesterne, så må kommunen selv gøre noget. En af de mere drastiske metoder er for eksempel at skære i tilskuddet til de haller og idrætsforeninger, der står bag festerne

- Det kan ikke passe, at kommunen skal understøtte den slags fester, som underminerer kommunens forebyggelses- og SSP-arbejde. Jeg mener, at festerne er forkastelig - al sund fornuft siger, posefesterne ikke skal fortsætte, fortæller Birthe Harritz.

Det er dog ikke alle byrådspolitikere, der mener, at det er nødvendigt med så drastiske metoder. Jens Ravn, der også er socialdemokrat og formand for SSP-udvalget vurderer, at man i stedet skal forsøge at få en dialog med posefest-arrangørerne i gang. En dialog, hvor man sammen skal forsøge at udsætte alkoholdebuten så lang tid som muligt.

 

2:06
Kommunerne kan stoppe de omstridte drukfester for unge. "Det eneste fornuftige er at stoppe dem", siger en politiker fra Viborg.