Populære computerspillere dyster om at have Danmarks bedste hold

160 gamere er i denne weekend samlet i Vorgod-Barde Hallen for at kæmpe om titlen som Danmarks Bedste Stream.

Ellie Anabel i kamp mod de andre streamere.
Ellie Anabel i kamp mod de andre streamere.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Denne weekend bliver den digitale barriere mellem computerspillere og deres fans nedbrudt.

Ni af landets bedste streamere er samlet i Vorgod-Barde Hallen, hvor de sammen med deres fans kæmper om, hvem der har Danmarks bedste stream.

Streaming er en af de helt store tendenser inden for computerverdenen. Her bliver kampene sendt direkte på nettet, så fans kan følge med hjemmefra. En af deltagerne i weekendens turnering er 34-årige Ellie Anabel, der selv kommer fra Vorgod-Barde.

Hun har kun spillet computer i et år, men har hun allerede fået sig en pæn fanskare af folk, der følger med, når hun spiller. Denne weekend har hun samlet 26 af de tilhængere, som på skift skal udgøre hendes hold i kampen mod de andre otte hold.

- Jeg synes, det er super hyggeligt, at vi kan sidde her og spille sammen i virkeligheden. Og så kan vi få en øl omme i loungen, når vi er færdige, siger Ellie Anabel.

Første møde med streamerne

Nikolaj Callesen er en af de fem, der i første omgang bliver udvalgt til at spille. Det er første gang, han møder Ellie Anabel, som han normalt følger via sin computer hjemme i Odense. 

- Hun er en sød person, så det er behageligt nok. Jeg vil bestemt ikke sige, at det er en dårlig ting at have mødt hende, siger Nikolaj Callesen.

En kort forklaring

Ni streamere med hvert deres hold bliver i alt til 160 gamere, som tilbringer weekenden i hallen i Vorgod-Barde. Det er første gang, eventet bliver holdt, og skulle der stadig sidde nogen, som ikke helt har forstået, hvad det egentlig går ud på, så forklarer en af arrangørerne det sådan her:

- Det her event går ud på, at man er en masse små YouTube-kanaler på noget, der hedder Twitch, hvor det hele foregår live. Og de her ti mennesker er her sammen med en masse af deres egne følgere fra dne her Twitch-kanal, hvor de viser, hvad de sidder og spiller, siger Mark Just, der er medarrangør af Stream Masters 2018.

Udover en pokal og medaljer kæmper de ni hold om en førstepræmie på 10.000 kroner. 

2:21
160 gamere er i denne weekend samlet i Vorgod-Barde Hallen. En af holdkaptajnerne er 34-årige Ellie Anabel.