Pop up politistation skal øge trygheden blandt borgerne

Politidirektør vil supplere politidækningen med nye mobile enheder

Politidirektør Jens Kaasgaard vil supplere politidækningen med nye pop up politistationer. Foto: Jesper Hejlskov Thomsen
Politidirektør Jens Kaasgaard vil supplere politidækningen med nye pop up politistationer. Foto: Jesper Hejlskov Thomsen

Politidirektør Jens Kaasgaard kommer nu utilfredse borgmestre og borgerforeninger til undsætning med en såkaldt "pop up" politistation, der skal supplere det almindelige beredskab i politikredsen.

Det er beslutningen om at nedlægge nærpolitistationer og landbetjent-stillinger i landsdelen, der har skabt uro. Som svar på kritikken, kommer politiet borgerne i møde med en ny mobil enhed.

- Vi vil gerne have en pop up politistation, altså en bus, som kan sættes ind når der sker noget i et bestemt lokalområde. Det kan være en festival, en sportsbegivenhed eller en hændelse, hvor det et smart at vi er nærværende, siger Jens Kaasgaard.

Politidirektøren forestiller sig at bussen er indrettet så borgerne kan komme indenfor. Her kan de blive orienteret, eller få en snak med politiet, over en kop kaffe.

- Vores kollegaer i København har haft sådan et bus et par år, og har haft gode erfaringer ved netop den type af begivenheder vi taler om her, siger politidirektøren.

Han understreger at bussen skal være et supplement til den normale politidækning og det forebyggende arbejde politiet ellers skal lave. 

- Nogle af de betjente vi har i beredskabet skal fremover dedikeres til et bestemt lokalområde, f.eks. i Struer eller Brande, sådan at borgerne kan genkende politifolkene i dagligdagen, fortsætter Jens Kaasgaard.

Den mobile enhed skal i den forbindelse ses som et samlingspunkt for politiets ansatte, og for de mennesker der gerne vil tale med betjentene i en eller anden sammenhæng.

- Nu skal vi gøre os nogle erfaringer i det kæmpestore geografiske område vi dækker. Det giver også en større mobilitet i stedet for vi er bundet til nogle bygninger, konstaterer politidirektøren.

Jens Kaasgaard håber initiativet kan være med til at fastholde det gode og det nære samarbejde i området.

- Vi vil gerne anerkende bekymringen og se om vi rent faktisk kan gøre noget for at skabe større tryghed og synlighed, slutter politidirektøren.

Midt- og Vestjyllands Politi har allerede bestilt den nye bus, som formentlig kommer i aktion til sommers mange begivenheder i landsdelen. 

0:43
Se interview med politidirektør Jens Kaasgaard om den nye pop up politistation