Pølsebrand giver 60 dages betinget fængsel

To unge mænd på 17 og 20 år har fået 60 dages betinget fængsel for at sætte ild til en pølsevogn i Herning. To andre mænd blev frifundet i samme sag.

Retssal A_0.jpg

To unge mænd på 17 og 20 år blev mandag idømt 60 dages betinget fængsel for brandstiflelse i Herning.

Den 19. maj i år blev en pølsevogn tilhørende Lones Køkken i Herning brændt af, efter vognen var stjålet fra en parkeringsplads.

Politiet anholdt fire personer i forbindelse med branden, og alle fire nægtede sig skyldig på daværende tidspunkt. Da de mødte op i retten mandag erkendte både den 17- og den 20-årige at stå bag pølsevognsbranden.

- Begge unge mænd forklarede, at det var drengestreger, og at det var sjovt at brænde dem af, siger Claus Barnewitz Benner til tvmidtvest.dk

Ikke straffet før

Der er flere grunde til, at dommen på 60 dages fængsel blev gjort betinget.

- Dels var de ikke tidligere straffet for noget, der havde betydning i denne sag, og dels havde de allerede siddet varetægtsfængslet i en periode, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Claus Barnewitz Benner.

Da efterforskningen blev indledt, ville politiet undersøge en mistanke om, at årsagen til afbrændingen skulle være stor konkurrence på pølsevognsmarkedet.

- Efterforskningen har ikke kunnet påvise, at motivet for brandstiftelsen på pølsevognen var at fjerne konkurrencen, siger Claus Barnewitz Benner.

Ingen beviser mod to ældre mænd

De to andre mænd, der blev anholdt på aftenen, holdt fast i, at de ikke havde noget med sagen at gøre. Eftersom der ikke var nogle beviser mod de to mænd på 51 og 67 år, blev de begge frifundet.