Pollental: Højeste måling nogensinde

Mandagens birkepollental fra Viborg blev målt til 2526, og det er det højeste tal, der nogensinde er målt i den vestlige del af Danmark.

Sol.jpg

Nys, kløen i næsen og vand i øjnene har plaget mange pollenallergikere i løbet af påsken, og det er ikke så underligt.

Mandagens birkepollental var nemlig med sine 2526 det højeste tal, der nogensinde er målt i Viborg, og det er noget, allergikerne kan mærke, fortæller kommunikationschef i Astma-Allergi Danmark Lise Nørgaard til Ritzau.

- Når pollentallene er så høje, så kan alle, der bare har den mindste smule allergi, mærke det, siger Lise Nørgaard. Når birkepollentallet under normale omstændigheder er højt, ligger det på over 100.

- Birkepollensæsonen er begyndt 14 dage tidligere i år, fordi det har været sådan en mild vinter. Det fine vejr i påsken har også givet de optimale betingelser for, at der skulle være mange birkepollen i luften, siger Lise Nørgaard.

Også på målestationen i København blev der målt skyhøje pollental. Her lød tallet på hele 4696 - det højeste der nogensinde er målt i Danmark.

Op mod en million danskere lider af pollenallergi. Pollensæsonen for birk er normalt kort og intens i tre-fire uger med flest birkepollen i luften i dagene omkring 1. maj.

For at komme lettere gennem dagen med pollenallergi lyder nogle af de gode råd, at man kan bruge solbriller for at mindske pollen i øjnene, vaske hår inden sengetid for ikke at få pollen med i seng og undgå udendørs aktiviteter, hvis man har svære symptomer.