Politiskole: Muligt flertal mod regeringen

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti forsøger at stikke en kæp i hjulet på regerings planer om ny politiskole i Herning.

Placeringen af en ny politiskole er endnu engang kommet på den politiske dagsorden på Christiansborg. Socialdemokraterne forlanger, at regeringen finder en løsning, der kan stå klar i 2018. Samtidig vil partiet have politiet til at pege på, hvilket eksisterende byggeri, der vil være den bedste løsning. 

- Vi har akut behov for at uddanne betjente, og her gør det en meget stor forskel på om det er det ene år eller nogle år efter, siger socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen. 

Sammen med Dansk Folkeparti kan der med socialdemokratenes udmelding tegne sig et flertal mod regeringen.

- Der er et flertal i den her forligskreds, som gerne vil have den her indstilling fra politiet, og som holder fast i, at vi skal være klar til at uddanne politifolk i 2018. jeg håber ikke regeringen kører sololøb. Gør de det, så må det blive en sag for Folketinget, siger Bramsen.

quote- Jeg vil advare mod, at der går Christiansborgfnidder i den. 

Søren Pape poulsen Justitsminister, Konservative, 

 

- Det kan vi tage helt stille og roligt i Herning. Det er jo sådan, at vi både mener at kunne bygge et hurtigt byggeri her, og også har midlertidige fasciliteter klar, siger Hernings borgmester, Lars Krarup.

I et skriftligt svar til TV MIDTVEST siger den nyudnævnte justitsminister Søre Pape Poulsen;

- Jeg vil advare mod, at der går Christiansborgfnidder i den. Der er tidligere truffet beslutning om at placere skolen i Herning, og jo længere tid partierne diskuterer rapporter og forlig, jo længere tid går der, før Danmark får de betjente, som vi så hårdt har brug for.

Derfor vil jeg som ny justitsminister hurtigt muligt indkalde forligskredsen til en drøftelse omkring den nye politiskole, så vi kan få afklaret de spørgsmål, der måtte være, skriver Søren Pape. 

Tiden går

Justitsministeriet oplyser derudover, at det ikke fremgår af forligsteksten, at den nye politiskole skal være klar i 2018. Da forliget blevet indgået, havde man håbet, at det ville tage to år at bygge skolen, fra det tidspunkt man gik i gang. Man er ikke i gang med at bygge skolen endnu, og Bygningsstyrelsen vurderer, at der ikke kan stå en politiskole klar i 2018, der opfylder politiets behov – uanset om den bliver nybygget eller i et etableret byggeri.

 - Hvis man bliver ved med at trække den fjorten dage, to uger, tre uger, så er sandsynligheden jo tilsvarende lavere på måneder og uger på at man kan være færdig indenfor rammen, siger Lars Krarup. 

- Er I ikke med at forhale processen, når I nu igen selv beder politiet om at komme tilbage med en vurdering?
_ Nej overhovedet ikke. Det eneste der har forhalet den her proces, det er at det har taget et år at lave en analyse om oprindelig først og kun skulle have taget et halvt år, siger Dansk Folkerpartis retsordfører, Peter Kofoed. 

- Engang imellem er der jo nogle sager på Christiansborg, der går politisk drilleri i. Det her kan vel ikke være andet. Vi har både en midlertidig fascilitet, og vi har en placering med en lokalplan, der er klar til at bygge på, så man kan egentlig komme hurtigt i gang i Herning også, siger Lars Krarup.